Hoe kies je een proteïne poeder dat perfect bij je past

Comments Off on Hoe kies je een proteïne poeder dat perfect bij je past

Als je veel sport is het verstandig om gebruik te maken van supplementen. Daardoor kun je nog meer resultaten behalen en jouw lichaam voorzien van extra voedingsstoffen. Een van de meest gebruikte supplementen is whey proteïne. Dit is een eiwitpoeder dat de groei en het herstel van je spieren bevordert. Daardoor kun je nog meer rendement uit je training halen. Ook kan het helpen minder snel spierpijn te krijgen, als je na elke training een shake met eiwitpoeder drinkt. Uiteraard moet je dan wel weten welke varianten van het whey proteine je nodig hebt. In deze blog lees je meer over de verschillende soorten zodat jij uiteindelijk kunt bepalen welke het beste voor jou geschikt is.

Whey concentraat

Tot de goedkoopste variant behoort het whey concentraat. Hiermee verhoog je je eiwitgehalte met zo’n 80%. De beste manier om het eiwitpoeder te gebruiken is het drinken in de vorm van een shake, maar je kunt het ook aan je maaltijden toevoegen. Deze variant wordt het meeste door beginnende sporters gebruikt. Je kunt het zien als een eenvoudig instapmodel, omdat het niet duur is en je lichaam er makkelijk aan kan wennen.

Whey isolaat

Dit eiwitpoeder is iets sterker als whey concentraat. Wei Isolaat verhoogt het eiwitgehalte in je lichaam namelijk tot zo’n 90 % en vervangt een groot deel van de koolhydraten. Mensen die willen afvallen kiezen daarom vaker voor deze eiwitpoeder variant, want bij het afvallen is het belangrijk zo min mogelijk koolhydraten te eten. Het whey isolaat wordt daarnaast sneller opgenomen in je lichaam en is dus iets productiever als het whey concentraat.

Whey hydrolisaat

Tot slot is het nog het whey hydrolisaat en geldt als de puurste variant van eiwitpoeder. Om deze reden is het vrij duur in vergelijking met de eerder genoemde eiwitpoeders. Het whey hydrolisaat wordt nog sneller in je lichaam opgenomen en is erg populair bij professionele topsporters. Als beginnend sporter is deze variant dus niet geschikt.

 

https://bestwayingredients.com/
June 27, 2022 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar