De verschillen tussen een lening op afbetaling en een kredietopening

Comments Off on De verschillen tussen een lening op afbetaling en een kredietopening

Wanneer je snel geld nodig hebt dan kun je kiezen tussen verschillende soorten leningen. De essentie is vaak hetzelfde; je krijgt geld dat je meteen kunt gebruiken en vervolgens terugbetaalt over een bepaald termijn. Een lening wordt ook wel een krediet genoemd. Door de lening kun je grotere uitgaven doen wanneer je niet over het nodige geld beschikt. Twee leningen die vaak door particulieren worden gekozen zijn een kredietopening en een lening op afbetaling. In deze blog gaan we in op de verschillen tussen deze twee.

Een kredietopening

Bij een kredietopening is er de mogelijkheid om op ieder moment herhaaldelijk geld af te nemen van een reserve. Tot een bepaald bedrag kun je gebruik maken van dit reserve. Vervolgens betaal je het bedrag terug volgens je opgestelde contract. Een kredietopening heeft verschillende soorten namen en bestaat in verschillende soorten vormen. Zo wordt dit ook wel doorlopend krediet, kredietkaarten en verschuldigd bedrag genoemd. Een kredietopening bestaat uit een bedrag. Dit is een vastgesteld kredietlimiet dat afhankelijk is van je inkomen. Verder bestaat een kredietopening uit een terugbetaling dat volgens afgesloten contractvoorwaarden wordt uitgevoerd. Als laatste bestaat een kredietopening uit kosten. Dit is de interest waar rente over wordt betaald. Dit is afhankelijk van het bedrag dat wordt opgenomen uit het geldreserve. Vaak wordt een kredietopening gebruikt wanneer je tijdelijke snel geld nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een onverwachte hoge factuur.

Een lening op afbetaling

Bij een lening op afbetaling krijg je in één keer een bedrag op je rekening gestort. Dit soort lening heeft betrekking op een specifieke uitgave. Terugbetaling van deze lening gaat altijd op door voorhand vastgestelde terugbetalingsmodaliteiten. Een lening op afbetaling bestaat uit een bedrag. Dit bedrag wordt op voorhand bepaald en in één keer overgemaakt naar de rekening van de kredietnemer. De terugbetaling gaat altijd via vaste betaaldagen voor een gedeelte van het geleende bedrag. Dit is met rente. De kosten worden berekend volgens een bepaalde rentevoet. Vaak is de rente lager dan bij een kredietopening. Een lening op afbetaling is geschikt wanneer je iets wilt kopen of wanneer je besluit om te gaan investeren in een duurdere consumptiegroei of dienst. Denk hierbij aan een auto, een fiets of een grote reis.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/
March 5, 2021 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar